1-7 MAYIS BİLİŞİM HAFTASI

1-7 MAYIS BİLİŞİM HAFTASI

Bilişim Haftası(1-7 Mayıs)

  

Bilişim; insanların teknik, ekonomik ve toplumsal iletişimde kullandığı ve bilimin dayanağı olan bilginin, düzenli ve akla uygun bir biçimde, özellikle bilgisayarlar ve benzeri elektronik aygıtlar aracılığıyla işlendiği, bilgi ve iletişimin bir araya geldiği bilim dalıdır. Bilişim bilimi kapsamında kullandığımız teknolojiler ise dilimizde Bilişim teknolojileri olarak ifadesini bulmaktadır.      


Bu amaçla Mayıs ayının ilk haftası olan Bilişim haftası olarak kutlanılmaktadır. İnsanları ortak düşüncede birleştiren ve ulusal bilgi toplumu oluşturmayı hedefleyen bilimin, bu bilgilerin bir anlamda yeniden işlenmesi olan bilişimin ve insanın yaşamını bu denli etkileyen, ufkunu açan, uygarlığı hızla geliştiren teknolojinin bilinçli ve faydalı kullanımı üzerinde durmak amaçlanmaktadır.



İNTERNET KULLANIM ÖNERİLERİ

1. İnternette sohbet ederken ; adınız, soyadınız,adresiniz, telefon numaranız gibi kişisel bilgilerinizi ve kredi kartı numaranızı asla vermeyin. Parolanızı söylemeyin.

 

2. İnternette ailenizle birlikte gezinin veya ziyaret ettiğiniz siteleri ailenize söyleyin. Hiçbir şeyi ailenizden saklamayın.

 

3. Ailenizin onayı olmadan;internette tanıştığınız hiç kimseyi aramayın ve kimseyle buluşmayın. Onlara hiçbir şey göndermeyin. Size herhangi bir şey gönderirse ailenize söyleyin.

 

4. Ailenizle konuşmadan internet aracılığıyla sorulan sorulara cevap vermeyin. Hiçbir formu doldurmayın ya da hiçbir yarışmaya katılmayın.

 

5. Hiçbir tartışmaya ya da kavgaya katılmayın.

 

6. İnternette iyi bir dil kullanın ve nazik olun. Sadece şaka yapıyor olsanız bile kimseyi korkutmayın ya da tehdit etmeyin.

 

7. Ailenizin sizin güvenliğinizi ve sağlığınızı düşündüklerini bilin. Bilgisayar ve İnternetle ilgili kurallara uyma konusunda ailenizle işbirliği içinde olun ve başınıza ne gelirse gelsin onlara söyleyin.

06.05.2024 21

05-05-2023